Влітку, коли спека затьмарює розум, а фруктові та овочеві страви стають основними, іноді ми втрачаємо пильність та забуваємо про інфекції. А вони, навіть у цей вітамінний сезон, не дрімають та підстерігають на кожному кроці.
Досить часто в період значного споживання бахчевих, привозних овочів та фруктів, виникають тривожні повідомлення з різних регіонів про спалахи тієї чи іншої інфекції.
Лікарі – санепідеміологи у цей період особливо пильні. Щопонеділка під час оперативної наради у міського керівництва, оприлюднюються дані за тиждень – скільки та від якої недуги постраждало дітей та дорослих.
На щастя, у Броварах сьогодні все спокійно і ніяких передумов для виникнення епідситуацій немає. На цьому на оперативній нараді наголосив завідувач відділу лабораторних досліджень Віталій Прокопенко.
Все ж, задля власної безпеки та попередження небезпечних інфекційних захворювань лікарі рекомендують ретельно мити овочі та фрукти, бути обережними з продуктами, що швидко псуються, та якомога частіше мити руки.