Чернігівська СЕС виявила сальмонелу у майонезі броварського виробництва. Жінка, яка приготувала страву з додаванням цього продукту з датою виготовлення 12 травня, принесла до санстанції відкритий пакет і ще один цілий. У лабораторії СЕС виявили підступну сальмонелу в обох пачках. Причиною перевірки стало масове отруєння споживачів продукту цієї торгівельної марки.
Чернігів пережив за травень 21 госпіталізацію через сальмонельоз. Про це повідомляє інформаційний портал м. Ніжин..
Перевірка партій майонезу, відібраних у торговій мережі за інші числа – 11, 14,19 – показала, що сальмонели там нема. «Є підстави грішити на броварський майонез, виготовлений 12 травня цього року», – стверджують Чернігівський міський голова Олександр Соколов та головний санітарній лікар Чернігова Іван Макаренко.
Чернігівська СЕС направила виробнику – ПП «БЕСТ» – запит стосовно того, в які чернігівські магазини направлялися партії майонезу цього підприємства за 12 травня. Однак, як повідомив головний санітарний лікар міста Іван Макаренко, відповіді досі не отримали.